Deze Songfestival deelnemers maken kans!

Dit zijn onze favoriete Songfestival deelnemers

39 (!) landen doen mee aan het Eurovisie Songfestival 2021. De eerste halve finales worden uitgezonden op 18 mei en 20 mei en de finale is op 22 mei via NPO live stream van NLZIET te zien. Maar wie maken de meeste kans om door te gaan naar de finale? We hebben een top 10 voor je samengesteld, zodat jij weet wat je moet luisteren.

Benieuwd naar de optredens? Met NLZIET kun je gemakkelijk alle afleveringen van het Eurovisie Songfestival live- en terugkijken op een device naar keuze zoals je Chromecast, Android TV, Apple TV, smartphone, tablet, Fire TV of laptop. Kijk op meerdere apparaten tegelijkertijd! Ideaal als je huisgenoot wat anders wil zien. Probeer 1 maand gratis en kijk direct!

1. TIX – Fallen Angel – Noorwegen

Andreas Haukeland, oftwel TIX, worstelt met zijn aandoening Gilles de la Tourette en is vaak eenzaam. Daarom heeft hij vaak zelfmoordgedachten. Op het Songfestival draagt hij het lied ‘Fallen Angel’ op dat gaat over de donkere periode in zijn leven. Twaalf punten voor deze songfestival deelnemer!

2. VICTORIA – Growing Up Is Getting Old – Bulgarije

Bulgarije komt met Growing Up Is Getting Old naar Nederland. Haar lied gaat zowel over zelfontplooiing als blijven in je comfort zone. Een prachtig nummer dat iedereen aanspreekt.

3. Efendi – Mata Hari – Azerbeidzjan

Wie zin heeft om te dansen, moet zeker even dit nummer horen. Mata Hari heeft Indische deuntjes die je vaak tijdens het uitgaan hoort. Maar het nummer heeft een sterke betekenis; vrouwelijke kracht.

4. Gjon’s Tears – Tout l’univers – Zwitserland

Voor Zwitserland zingt Efendi het lied Tout l’univers. Gjon komt oorspronkelijk uit Albanië, maar is opgegroeid in Zwitserland. Dit nummer is geschreven door een Nederlander, namelijk Wouter Hardy. Een erg muzikaal nummer!

5. Albina – Tick-Tock – Kroatië

Albina houdt van alles wat met muziek te maken heeft. Haar grote popidolen zijn Little Mix en Christina Aguilera, en die invloeden zijn te horen in haar song: ‘Tick-Tock, I’ll take you dancing!’

6. Måneskin – Zitti E Buoni – Italië

Wie rock adoreert, zit bij dit nummer van deze Songfestival deelnemer goed! Het is een stevig nummer en dat is opvallend voor het Songfestival. Tot nu toe scoort de band hoog bij de bookmakers, maar de zangers moeten natuurlijk hun optreden nog live waarmaken.

7. Destiny – Je Me Casse – Malta

Als laatste maakte Malta hun Songfestivalnummer bekend. Je Me Casse is een Franse titel, maar de rest van deze song wordt in het Engels gezongen door Destiny. We krijgen er een positief gevoel van!

8. James Newman – Embers – Verenigd Koninkrijk

James Newman komt met Embers naar het Eurovisie Songfestival. Aan dit uptempo nummer hebben veel Engelse muzikanten meegewerkt, en dat is te horen. We denken dat James ook hoog gaat scoren tijdens het Eurovision Song Contest!

9. Go_A – SHUM – Oekraïne

We weten niet of dit geweldig is of verschrikkelijk, maar wat zeker is, is dat de melodie blijft hangen. Als je even alles wilt vergeten, moet je deze sowieso horen. Eerst was de inzending van het nummer te lang, maar uiteindelijk maakten ze voor het Eurovisie de single korter.

10. Eden Alene – Set Me Free – Israël

Eerst had dit nummer een andere versie, maar last minute hebben de makers een nieuwe versie uitgebracht. Wij vinden de toonhoogte op deze manier veel beter bij het nummer passen. Luister hieronder zelf wat je ervan vindt.

Dit zijn onze favoriete Songfestival deelnemers, maar het is lastig te zeggen wie daadwerkelijk het ESC gaat winnen. De bookmakers voorspelden wel eerder dat Litouwen, Malta, Bulgarije, Zwitserland en Frankrijk veel kans maken op de overwinning. Wie zijn jouw favorieten?

Finale Songfestival

De grote finale van het Eurovisie Songfestival vindt plaats op 22 mei in Ahoy in Rotterdam. De winnaar of winnares van de finale, mag het jaar erop het Songfestival live uitzenden in haar of hun land. Met NLZIET mis je niets van het ESC en kijk je naar alle optredens. Benieuwd naar NLZIET? Probeer nu één maand gratis en kijk in de gehele EU live naar de Songfestival deelnemers!

Tip: wil je geen enkele kijktip missen? Volg ons op Instagram en blijf op de hoogte!

Veel kijkplezier!

The post Deze Songfestival deelnemers maken kans! appeared first on .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *