Wifi problemen

Vele Nederlanders hebben last van Wifi problemen in huis. Dit kan gaan van bepaalde plaatsen in huis waar er trage wifi is tot volledig geen wifi in huis. Gelukkig kan je jouw wifi zelf weer fixen zodat je overal in huis makkelijk online bereikbaar bent. De reden dat mensen last hebben van wifi in huis is dat eigenlijk alles in jouw huis wifi verstoort. Moest de modem buiten staan zou je niet snel wifi problemen ondervinden. Echter met dat jouw modem in

wifi problemen oplossen

huis staat en deze zijn wifi signalen moet versturen door alle muren, kasten, toestellen en noem maar op kan het goed zijn dat je kamers krijgt waar de wifi niet goed werkt. De grootste stoorzenders van wifi zijn isolatie, water ( zeker aquariums ) , ijzer in de muren, gegoten beton, marmer en ga zo maar verder. In dit artikel kan je alles vinden om jouw wifi problemen in huis op te lossen. Echter ga je eerst jouw wifi problemen moeten opsporen.

Wifi problemen opsporen.

Eerst en vooral zal je jouw wifi problemen moeten opsporen. Er zijn namelijk meerdere soorten wifi problemen. Het kan zijn dat jouw modem defect is en niet genoeg wifi meer uitzend. Is dit het geval dan ga je naar jouw provider moeten bellen om de wifi problemen op te lossen. Echter wanneer je internet wel goed werkt, maar je kamers hebt met slechte wifi heb je waarschijnlijk een wifi verlies in huis. Dit kan je makkelijk opsporen met Speedtest.net. Dit is een website waar je makkelijk jouw internet snelheid kan testen. Ze hebben ook een app welke ik kan aanraden om op jouw gsm te zetten. Dit is ook de makkelijkste manier om jouw wifi problemen op te sporen. Heb je de app op jouw gsm staan, ga dan nu naar de modem. Zorg eerst dat jouw 4G uitstaat en dat je verbonden bent op de wifi van jouw modem. Druk nu op GO op de app en je snelheid wordt gemeten. Wanneer je naast jouw modem staat heb je amper tot geen verlies. De snelheid van jouw internet die je meet naast de modem is ook de maximale snelheid die je kan behalen in andere kamers. Ga vervolgens naar de kamer waar je slechte wifi hebt. Doe opnieuw de test en bekijk het verschil. Is de snelheid van wifi aanzienlijk lager geworden dan kan je opteren om een wifi versterker aan te schaffen om de wifi problemen in deze kamer op te lossen.

Wifi problemen oplossen.

Er zijn 2 mogelijkheden om jouw wifi problemen op te lossen in de kamer(s) waar je wifi problemen ondervind. De eerste oplossing is enkel mogelijk wanneer jij een internet kabel in huis hebt voorzien die aangesloten is op jouw modem en toekomt in de kamer waar je de wifi problemen ondervind. Oplossing 2 is voor wanneer je geen kabels in huis hebt. Oplossing 2 heeft nog het voordeel dat je deze overal kan plaatsen in huis. Zelf in de tuin.

wifi problemen

Oplossing 1: Wifi router.

Een Wifi router is een goede en goedkope oplossing om de Wifi in huis te versterken. Echter moet je een router wel voeden met een internetkabel. Heb je geen internetkabel, dan kan je niets doen met deze Wifi router.

wifi problemen

Oplossing 2: Wifi PLC adapter.

Heb je geen kabel op de plaats waar geen Wifi is? Dan kan je een PLC wifi router in het stopcontact steken en op deze manier jouw Wifi versterker. Je hebt een 2de bakje dat je moet plaatsen aan jouw modem welke dient als verzender naar je Wifi versterker. Deze oplossing is wel wat duurder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *